Gymnasiekurs 2025 • Bageri

Nivå 3

Kurskod: BAGI3000X • Ämne: Bageri • 200 poäng

Om kursen

Ämne
Bageri
Kurskod
BAGI3000X
Poäng
200

Centralt innehåll

Undervisningen i ämnet bageri på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Hur konsistens, smak, utseende och nyttighet påverkas av olika val av råvaror och metoder vid tillverkningen.
  • Planering och organisering vid tillverkning av bröd och bakverk med hänsyn till smak, utseende, pris och kvalitet.
  • Etiska och miljömässiga val i arbetet.
  • Tillverkning av bröd och bakverk med hänsyn till krav på ekonomi och tempo.
  • Tillverkning av bröd och bakverk efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
  • Tillverkning av mat- och kaffebröd samt andra bakverk av olika degar och blandningar.
  • Simultant arbete med flera moment och metoder.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Service, kommunikation och bemötande vid bageriarbete och i olika servicesituationer.

Betygskriterier

Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.

AI-stöd för Bageri – BAGI3000X

Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.

Välj fokus

Visa fler förslag

Källa: Skolverkets Syllabus API