Gymnasiekurs 2025 • Bageri
Nivå 4
Centralt innehåll
Undervisningen i ämnet bageri på nivå 4 ska behandla följande centrala innehåll:
- Trender och utveckling inom bageriområdet.
- Hur olika råvaror och processer vid brödtillverkning påverkar brödets nyttighet. Hur surdeg och fullkorn samverkar.
- Planering och organisering utifrån yrkesmässiga krav och ekonomiska kalkyler.
- Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
- Yrkesmässig tillverkning av bröd och bakverk utifrån krav på drift, planering, rutiner, tempo, organisation och ekonomi.
- Tillverkning av avancerade bröd och bakverk.
- Tillverkning av internationella bakverk.
- Yrkesmässig tillverkning av bröd och bakverk efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Lagar och andra bestämmelser för yrkesmässigt arbete inom området.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Service, kommunikation och bemötande i samarbete med andra på ett yrkesmässigt sätt.
Betygskriterier
Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.
AI-stöd för Bageri – BAGI4000X
Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.
Välj fokus
Visa fler förslag
Källa: Skolverkets Syllabus API