Gymnasiekurs 2025 • Bageri

Nivå 4

Kurskod: BAGI4000X • Ämne: Bageri • 100 poäng

Om kursen

Ämne
Bageri
Kurskod
BAGI4000X
Poäng
100

Centralt innehåll

Undervisningen i ämnet bageri på nivå 4 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Trender och utveckling inom bageriområdet.
  • Hur olika råvaror och processer vid brödtillverkning påverkar brödets nyttighet. Hur surdeg och fullkorn samverkar.
  • Planering och organisering utifrån yrkesmässiga krav och ekonomiska kalkyler.
  • Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
  • Yrkesmässig tillverkning av bröd och bakverk utifrån krav på drift, planering, rutiner, tempo, organisation och ekonomi.
  • Tillverkning av avancerade bröd och bakverk.
  • Tillverkning av internationella bakverk.
  • Yrkesmässig tillverkning av bröd och bakverk efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser för yrkesmässigt arbete inom området.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Service, kommunikation och bemötande i samarbete med andra på ett yrkesmässigt sätt.

Betygskriterier

Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.

AI-stöd för Bageri – BAGI4000X

Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.

Välj fokus

Visa fler förslag

Källa: Skolverkets Syllabus API