Gymnasiekurs 2025 • Choklad och konfektyr
Nivå 1
Centralt innehåll
Undervisningen i ämnet choklad och konfektyr på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Choklad- och konfektyrprodukter genom historien.
- Hur olika smak, konsistens och kvalitet kan uppnås genom olika processer, däribland vid kemiska förändringar.
- Råvaror och andra ingredienser.
- Val av råvaror för allergier, specialkost och kostval inom choklad- och konfektyrområdet.
- Arbetsprocesser vid tillverkning av choklad- och konfektyrprodukter.
- Tillverkning av choklad- och konfektyrprodukter med hantverksmässiga metoder utifrån trend och tradition med hänsyn till utseende och smak.
- Paketering och märkning.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Receptberäkningar.
- Ekonomiska kalkyler.
Betygskriterier
Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.
AI-stöd för Choklad och konfektyr – CHOK1000X
Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.
Välj fokus
Visa fler förslag
Källa: Skolverkets Syllabus API