Gymnasiekurs 2025 • Choklad och konfektyr

Nivå 1

Kurskod: CHOK1000X • Ämne: Choklad och konfektyr • 100 poäng

Om kursen

Ämne
Choklad och konfektyr
Kurskod
CHOK1000X
Poäng
100

Centralt innehåll

Undervisningen i ämnet choklad och konfektyr på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Choklad- och konfektyrprodukter genom historien.
  • Hur olika smak, konsistens och kvalitet kan uppnås genom olika processer, däribland vid kemiska förändringar.
  • Råvaror och andra ingredienser.
  • Val av råvaror för allergier, specialkost och kostval inom choklad- och konfektyrområdet.
  • Arbetsprocesser vid tillverkning av choklad- och konfektyrprodukter.
  • Tillverkning av choklad- och konfektyrprodukter med hantverksmässiga metoder utifrån trend och tradition med hänsyn till utseende och smak.
  • Paketering och märkning.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Receptberäkningar.
  • Ekonomiska kalkyler.

Betygskriterier

Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.

AI-stöd för Choklad och konfektyr – CHOK1000X

Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.

Välj fokus

Visa fler förslag

Källa: Skolverkets Syllabus API