Gymnasiekurs 2025 • Färskvaror och delikatesser

Nivå 2

Kurskod: FARS2000X • Ämne: Färskvaror och delikatesser • 100 poäng

Om kursen

Ämne
Färskvaror och delikatesser
Kurskod
FARS2000X
Poäng
100

Centralt innehåll

Undervisningen i ämnet färskvaror och delikatesser på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Färskvaror och delikatesser. Ursprung, säsong, användningsområden och kombinationer.
  • Beställningar.
  • Rationella arbetsmetoder utifrån ekonomiska krav.
  • Planering av utbud utifrån högtider och andra teman samt säsong.
  • Planering av utbud utifrån allergener, specialkost och kostval.
  • Hantering och skötsel av utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området. Säkerhet, ergonomi och hygien i arbetet.
  • Bufféer, smörgåsbord och catering. Estetiska uppläggningar. Sensorik.
  • Rådgivning utifrån kundens behov och önskemål. Estetik och sensorik.
  • Anpassad marknadsföring utifrån kundanalys och målgrupp.
  • Säljande presentationer av varor i utbudet.
  • Exponering och säljande rum.
  • Hantering av klagomål och reklamationer.
  • Serviceinriktade och säljande kundmöten utifrån kundens önskemål och behov.
  • Tillagning av mer avancerade anrättningar, däribland kanapéer och snittar.
  • Skapande av olika anrättningar utifrån kundens önskemål.

Betygskriterier

Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.

AI-stöd för Färskvaror och delikatesser – FARS2000X

Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.

Välj fokus

Visa fler förslag

Källa: Skolverkets Syllabus API