Gymnasiekurs 2025 • Livsmedelshygien
Nivå 1
Centralt innehåll
Undervisningen i ämnet livsmedelshygien på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Mikroorganismers förekomst, egenskaper, livsbetingelser och betydelse.
- Smittvägar, livsmedelsburna infektioner och matförgiftningar.
- Lagar och andra bestämmelser inom livsmedelsområdet.
- God hygienpraxis i samband med hantering av livsmedel, utrustning och lokaler.
- Metoder för hantering av råvaror samt för tillagning, varmhållning, nedkylning, uppvärmning och förvaring av livsmedel.
- Provtagning och egenkontroll.
- Kontrollprogram för livsmedelshygien.
Betygskriterier
Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.
AI-stöd för Livsmedelshygien – LIVS1000X
Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.
Välj fokus
Visa fler förslag
Källa: Skolverkets Syllabus API