Gymnasiekurs 2025 • Matlagning

Nivå 2

Kurskod: MATG2000X • Ämne: Matlagning • 100 poäng

Om kursen

Ämne
Matlagning
Kurskod
MATG2000X
Poäng
100

Centralt innehåll

Undervisningen i ämnet matlagning på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Planering och organisering av arbetet efter situationens krav.
  • Ekonomisk och miljömässig hantering av svinn och rester.
  • Tillagning av vanliga rätter, däribland fisk- och kötträtter samt vegetariska och veganska rätter.
  • Olika fonder och buljonger samt tillagning av ett urval av dessa.
  • Födoämnesintolerans, allergi och specialkost.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland livsmedelslagstiftning med tonvikt på hygien och hygienrutiner.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Hållbarhetsfrågor som rör livsmedel.
  • Samarbete och kommunikation i arbetet.
  • Bemötande i olika situationer.

Betygskriterier

Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.

AI-stöd för Matlagning – MATG2000X

Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.

Välj fokus

Visa fler förslag

Källa: Skolverkets Syllabus API