Gymnasiekurs 2025 • Matlagning

Nivå 3

Kurskod: MATG3000X • Ämne: Matlagning • 200 poäng

Om kursen

Ämne
Matlagning
Kurskod
MATG3000X
Poäng
200

Centralt innehåll

Undervisningen i ämnet matlagning på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Planering och organisering av arbetet, däribland varumottagning, upplockning och korrekt förvaring av råvaror.
  • Kalkyler och prissättning.
  • Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
  • Identifiering, behandling och hantering av råvaror samt smakmässiga aspekter vid tillagning.
  • Tillagning av vanligt förekommande kalla och varma rätter för restaurang, däribland olika lunchrätter.
  • Sallader, dressingar, kuvertbröd och torra kakor.
  • Anpassning av måltider till allergier och önskemål om specialkost och andra kostval.
  • Anpassning av måltider och tjänster utifrån individuella önskemål.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Service, kommunikation och bemötande i samarbete med andra.

Betygskriterier

Skolverket har ännu inte publicerat betygskriterierna för denna kursversion.

AI-stöd för Matlagning – MATG3000X

Använd AI som stöd för att planera och förbereda dig: välj ett eller flera fokusområden och lägg till en egen fråga. Vi skickar dina val, kursens namn/kod och kurslänken till ChatGPT i en ny flik.

Välj fokus

Visa fler förslag

Källa: Skolverkets Syllabus API